trump
Gazdaság

Trump: Kína sosem fog utolérni minket

Portfolio
A kínai gazdaság nem fogja utolérni az amerikait – jelentettte ki pénteki sajtótájékoztatóján Donald Trump. Azt ugyanakkor az amerikai elnök sem tudja, mi lesz a januárban aláírt kereskedelmi megállapodás sorsa, elismerte, hogy ma másként látja a helyzetet, mint három hónapja.

A vártnál jobb májusi munkaerőpiaci adatok után tartott sajtótájékoztatót Donald Trump, az amerikai elnök a gazdaság kilátásairól és a Kínával való konfliktusról is szót ejtett. A munkaerőpiac kapcsán Larry Kudlow, az elnök gazdasági tanácsadója elmondta, hogy a nem várt javulás annak volt köszönhető, hogy az átmenetileg elbocsátott embereket a gazdaság újranyitásával párhuzamosan újra felvették dolgozni. Szerinte a júniusi adatokban folytatódhat a kedvező tendencia.

Az utóbbi hetekben ismét erősödő amerikai-kínai konfliktussal kapcsolatban Trump kijelentette: ma már egy kicsit máshogy látja az év elején aláírt kereskedelmi megállapodást, mint három hónapja. Az elnök őszintén beszélt arról, hogy nem tudja, tudnak-e békésen meglenni Kínával egymás mellett.

Az amerikai gazdaság fokozatos újranyitásáról is beszélt az elnök, kiemelte, hogy Kalifornia is elkezdhet visszatérni a válság előtti élethez, Floridát pedig megdicsérte az újranyitásért. A gazdaság járvány miatti lezárását egy hurrikánhoz hasonlította, amiből gyors visszapattanás jöhet Amerikában. Az elnök szerint lassan az iskolák is újra kinyithatnak.

Trump félreérthetetlenül utalt az utóbbi napok zavargásaira, szerinte most az a legfontosabb, hogy a nemzet együtt dolgozzon a gazdaság újraépítésén.

Címlapkép: Shutterstock

kína200610
qr-kód bankkártya fizetés
fiatalkori munkanelkuliseg magyarorszag meglepo jarasok200713
newyork stock exchange
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Szingapúr