Tortenelmi_idok_olaj2020_cimlapkep_1500x844
Gazdaság

Az orosz energiagyi miniszter elárulta, mennyivel vágja vissza olajkitermelését az ország

Portfolio
Ororszország 510-520 millió tonnára csökkenti az éves kőoaljkitermelését idén a tavalyi 561 millióhoz képest - jelentette be az energiaügyi miniszter az OPEC+ ülése után, ahol a tagállamok meghosszabbították az május-júnisra vállalt termeléscsökkentést.

Oroszország 2020-ban 510-520 millió tonnára csökkenti az olajkitermelését a 2019-es 561 millióhoz képest – mondta Alexander Novak energiaügyi miniszter pénteken a Reuters beszámolója szerint.

Novak röviddel az olajkartell mai ülése után beszélt, ahol a felek megállapodtak az olajkitermelés csökkentésének július végéig tartó meghosszabbításáról. Elmondta, az Egyesült Államok 1,9 millió hordóval csökkentette a napi olajkitermelését.

Oroszország maradéktalanul teljesíti a vállalását ebben a hónapban – mondta Novak.

Szintén a Reuters írja a mexikói kormány megerősítette elköteleződését az áprilisi egyezmény mellett, amelyben az ország csak korlátozott mértékben vállalta az olajkitermelés csökkentését. Az OPEC+ májusi megállapodásában azt vállalta, hogy 9,7 millió hordóval csökkentik a napi kitermelést május és június között, hogy ezzel emeljék az olaj árát. Mexikó az akkori egyezményben 100 ezer hordó termeléscsökkentést vállalt a többi tagállam nyomásgyakorlása ellenére – az olajkitermelők legalább 400 ezres csökkentést kértek Mexikótól.

Andres Manuel Lopez Obrador, Mexikó elnöke , aki az ország olajkitermelésének felgyorsítását ígérte, pénteken azt mondta, hogy az országa nem képes további csökkentést végrehajtani az áprilisban vállalt csökkentés felett.

Az ország energiaügyi minisztere, Rocio Nahle Twitter-üzenetében dícsérte a szombati tárgyalások eredményét, és elmondta: Mexikó tartja magát az áprilisban vállalt feltételekhez.

Címlapkép: Getty Images

samsungshutterstock
DunaHouse
Lemondott a Visa vezére
EKB épület
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
koronavirus szerbia regios adatok200707