Koronavirus
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: kijöttek a friss adatok, 6 ábrán mutatjuk a fejleményeket

Portfolio
20 új fertőzöttel 3990-re emelkedett az elmúlt 24 órában a kimutatott koronavírus-fertőzések száma Magyarországon, és 3 idős, krónikus beteg halálával 545-re nőtt az elhunytak száma.

A koronavirus.gov.hu ma délelőtti tájékoztatása alapján 3990 esetszámmal megközelítette a 4000-et a regisztrált fertőzések száma, az elhunytaké pedig 545-re emelkedett. Elmondható, hogy a terjedés jócskán lelassult, és már másfél hónap „kellett” mindkét szám duplázódásához.

korona1

A 20 új napi esetszám magasabb az egy nappal korábbi 16-nál, és valamivel meghaladja az előző hét 18,4-es átlagát is. Egyértelmű azonban a csökkenő trend az április közepi-végi csúcs óta.

korona2

A halálozások száma is április 20. környékén tetőzött, azóta csökken, az elmúlt egy hétben napi 3 haláleset volt az átlag a 10 feletti csúccsal szemben.

halálesetek

Az aktív fertőzöttek száma május eleje óta mutat csökkenő trendet, mára a számuk 1166 főre csökkent, a május 4-ei csúcsnál 43%-kal alacsonyabb.  2279-en már meggyógyultak.

korona4

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 387 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen a kormányzati tájékoztatás szerint.

korona5

Budapesten kívül eddig Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták a legtöbb fertőzést. A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása – emlékeztet a koronavirus.gov.hu.

korona6

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját.  A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz – hívták fel a figyelmet.

kórház getty
munkanélküliség
koronavirus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
kórházi ápolás műtét elektróda