Családi házat vennél vidéken?  - Minden részlet egy helyen a falusi CSOK-ról és babaváró hitelről
Gazdaság

Nem törte meg a koronavírus a Magyar Falu Programot

MTI
Idén is több ezer pályázat érkezett a Magyar Falu Programra – közölte a Miniszterelnökség. 2020-ban megközelítőleg 170 milliárd forint támogatást biztosít a kormány a falvakban élők életkörülményeinek javítására.

A koronavírus-járvány ellenére is töretlen népszerűségnek örvend a Magyar Falu Program, melynek egyes elemei iránt hatalmas az érdeklődés. A helyi életminőség javítását célzó különböző pályázati kiírásokra idén eddig több mint 5000 kérelmet adtak be a kistelepülési önkormányzatok és a történelmi egyházak.

A program keretében eddig 6 pályázati kiírás zárult le. Orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére több mint 1000 kérelem érkezett, a rendelkezésre álló támogatási keretösszeg összesen 4 milliárd forint.Önkormányzati tulajdonú út-, híd,- járdaépítés és felújítás esetében meghaladja a 2000-et a beérkezett pályázatok száma, a kormány 10 milliárd forintot biztosít erre a célra. A Magyar Falu Programnak köszönhetően közösségi terek fejlesztésére és közösségszervezők foglalkoztatásának támogatására is pályázhattak a falvak önkormányzatai és a történelmi egyházak, 5-5 milliárd forint keretösszegben. A beérkezett kérelmek száma itt is meghaladja a 2000-et.

A két pályázati kiírás továbbra is nyitva áll, óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésének támogatására és közterület karbantartását célzó eszközbeszerzésre június 19-ig lehet a kérelmeket benyújtani. A két programra együttesen 5 milliárd forint áll rendelkezésre. A közeljövőben még további két pályázati kiírás várható.

A Magyar Falu Programnak köszönhetően a tavalyi évben összesen mintegy 150 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhatott meg a hazai kistelepüléseken. 2020-ban pedig megközelítőleg 170 milliárd forint támogatást biztosít a kormány a falvakban élők életkörülményeinek javítására.

Címlapkép: Shutterstock

Frankfurti tőzsde
Pedro Sanchez Angela Merkel
koronavirus nyaralás
koronavírus teszt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
fedusa_shutter