Előfizetői tartalom

Aggasztó fordulatot vett a bűnözés a koronavírus leple alatt

Portfolio
Világszerte csökkent a testi épséget és személyi tulajdont veszélyeztető bűncselekmények száma a koronavírus miatti bezártság ideje alatt, de nem minden bűncselekmény-típus esett vissza. A háztartáson belüli erőszak, a pénzügyi bűnözés és a kiberbűnözés sok országban még gyakoribbá is vált, mint az a víruspánik ideje előtt tapasztalhattuk.

Kezd újranyitni a világ a koronavírus utáni többhónapos bezártságból, ezzel együtt egyre több olyan hatósági statisztika jelenik meg, amely megmutatja, mennyire megváltozott a bűnözés a bezártság ideje alatt. A Police Executive Research Forum 30 amerikai nagyváros bűnözési statisztikáját vizsgálta meg március 16 és április 12 közt, összehasonlítva az időszakot a tavalyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés