Előfizetői tartalom

Koronavírus: elindult Olaszországban a fertőzötteket kereső mobilalkalmazás

MTI
Megkezdődött Olaszországban annak a mobilalkalmazásnak a használata hétfőn, amely jelzi felhasználójának, ha olyan emberrel került kapcsolatba, akiről tudni, hogy koronavírus-fertőzött. Az Immuni nevű alkalmazás ingyenes. Használatát egyelőre négy  tartományban - a közép-olaszországi Abruzzóban és Marchéban, a gócpontok között számon tartott északkeleti Liguriában és a járványtól szinte teljesen mentes déli Pugliában - vezették be. Az alkalmazás június 15-étől egész Olaszországban elérhető lesz.

Domenico Arcuri járványügyi kormánybiztos adatai szerint kétmillióan csatlakoztak az Immunihoz. Arcuri nagyon hasznosnak nevezte az alkalmazást a tünetmentes pozitívak felkutatására. Ellentétesen ítélte meg az eszköz használhatóságát az északi Lombardia, Veneto, Friuli - Venezia Giulia, és a politikai pártok vezetőinek nagy része sem csatlakozott adatvédelmi problémákra hivatkozva....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés