Előfizetői tartalom

Már látszik a fény az alagút végén Európa legnagyobb gazdasága számára

Portfolio
A német gazdaság a felépülés jeleit mutatta májusban - a teherautók útdíj és futásteljesítmény indexe 7%-ot nőtt az előző hónaphoz képest. Az UniCredit elemzői viszont figyelmeztetnek: a második negyedév első két hónapjának átlaga még mindig 10%-kal elmarad az első negyedév átlagához képest. Ráadásul az index nem tudja pontosan mérni a teljes aktivitásváltozást.

Már látszik a fény az alagút végén a német gazdaság számára- fogalmaznak az UniCredit közgazdászai elemzésükben, amelyben a teherautók útdíj és futásteljesítményi adatait vizsgáltak, ezek az adatok ugyanis sokat elárulnak a gazdaság állapotáról. Az index májusban az áprilisi összezuhanást követően 7%-os növekedést mutatott (áprilisban 12%-os volt a visszaesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés