Előfizetői tartalom

Balogh Lászlót választották az Európai Beruházási Bank audit bizottságának élére

MTI
Balogh Lászlót, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárát bízta meg az Európai Unió pénzügyminisztereiből álló kormányzótanács az európai intézmény banki tevékenységét felügyelni hívatott testület vezetésével az Európai Beruházási Bank (EIB) közgyűlésén - tájékoztatta a szaktárca az MTI-t kedden közleményben.

A szakmai testület a tagállamok által delegált hat tagból és további három megfigyelőből áll. Az audit bizottságnak hármas feladata van: megvizsgálja és jóváhagyja a bankcsoport éves pénzügyi beszámolóját, nyomon követi a bank tevékenységét, hogy azok megfeleljenek a legjobb banki gyakorlatoknak, végül pedig figyelemmel kíséri a banki műveletek megfelelőségét, különös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés