Előfizetői tartalom

Fordulat Észak-Koreában: újra ellenségként kezelik a délieket és a „forródrót” megszakításával fenyegetnek

Portfolio
|
MTI
Az elmúlt napok heves fenyegetései után Észak-Korea a Dél-Koreával közös "forródrót" keddi megszakítását helyezte kilátásba első lépésként, hogy beszüntessen minden kapcsolatot szomszédjával - közölte kedden a KCNA állami hírügynökség. A beszámolóban különösen hangsúlyos az az üzenet, hogy a legfelsőbb vezetők újra ellenségként tekintenek Dél-Koreára, igaz a Reuters által megszólaltatott egyik szakértő szerint valójában a koronavírus miatt nagyon nehéz helyzetben lévő északiak inkább csak így szeretnének valamit kicsikarni a déliektől.

Phenjan az elmúlt napokban számos heves kirohanásban azzal fenyegetőzött, bezárja a Dél-Koreával közös összekötő irodát és más közös vállalkozásokat, ha Szöul nem vet véget annak, hogy aktivisták a phenjani rezsimet bíráló röplapokat terjesztenek a két ország határán, észak-koreai területen.A kiadott közlemény szerint ezeknek a történéseknek a fényében Észak-Korea...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés