Előfizetői tartalom

Itt a friss magyar inflációs adat

Portfolio
Májusban 2,2%-kal nőttek a fogyasztói árak Magyarországon a KSH adatai alapján, ami kissé visszafogottabb drágulást jelez, mint amire az elemzők számítottak. A mélyben meghúzódó folyamatok azonban magasabb árdinamikát tükröznek, hiszen a maginfláció 4%-on alakult. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a szeszes italok, dohányáruk ára nőtt jelentős mértékben. Az infláció lassulásában a szolgáltatások tavalyi évnél mérsékeltebb áremelkedése játszotta a legnagyobb szerepet.

Májusban 2,2%-kal emelkedtek a fogyasztói árak a KSH adatai alapján az előző év azonos hónapjához képest, ami csökkenést jelent az áprilisi 2,4%-hoz képest. Ahogy azonban a múlt hónapban, a hivatal most is megjegyzi, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések megnehezítik az adatgyűjtést, így a megszokott helyszíni összeíráshoz képest kevesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés