Előfizetői tartalom

Itt az új hidegháború: Kína az Egyesült Államok szövetségeseit veheti célba

Portfolio
Az Amerikai Egyesült Államok és Kína jelenlegi kapcsolatát az "új hidegháború" jelzővel lehet illetni az elemzők szerint, amelyben Kína egy viszonylag új stratégiát alkalmazva ezúttal Washington szövetségeseit veheti célba. Az új kínai külügyi stratégiának már látjuk a jeleit például Ausztráliában. A konfliktusos helyzet még biztosan eltart egy darabig, de valódi katonai összetűzésekre aligha kerülhet sor.

Az Egyesült Államok és Kína kapcsolata az elmúlt hetekben jelentősen romlott, gondoljunk csak a koronavírus eredetéről szóló szóháborúra, vagy a kínai vállalatok szigorúbb amerikai ellenőrzésére. A „hidegháháború” itt van, és elemzők szerint a helyzet az elemzők szerint rosszabb lehet, ha egyéb országok is bevonódnak a konfliktusba – írja a CNBC. Dan Ikenson,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés