Előfizetői tartalom

Kijöttek a friss GDP-adatok - Magyarország lecsúszott az EU élmezőnyéből

Portfolio
Közzétette az első negyedéves GDP-növekedési adatokat Írország, Málta és Görögország is. Írország ezúttal is a legkedvezőbb adatról számolt be, mind negyedéves, mind éves alapon jelentős növekedést tudott felmutatni, utóbbi szerint ezzel Magyarország az ötödik helyre szorult vissza. Az EU gazdasága az első negyedévben éves alapon 2,6%-os esést produkált.

Kijött az Európai Unió három országában az eddig nem közölt első negyedéves GDP adat, így már pontosan ismerjük az EU első negyedéves teljesítményét. A három most ismertetett ország adatai közül Írország teljesítménye a legkedvezőbb, az ír gazdaság 4,5%-kal nőtt éves alapon, de Málta is növekedni tudott (0,7%). Görögországban -0,9% volt a visszaesés. Az Unió gazdasága...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés