Előfizetői tartalom

Még mindig lebegtetik Trumpék a hatalmas németországi csapatkivonás tervét

Portfolio
|
MTI
Bár a Wall Street Journal pénteken már megszellőztette, hogy megszületett a döntés a transzatlanti kapcsolatokat súlyosan befolyásoló lépésről (a Németországban állomásoztatott 34500 amerikai katona számának 9400 fővel, azaz 27%-kal csökkentéséről), de a németek hétfőn délig semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak erről és a Fehér Ház sem erősítette meg a csapatcsökkentés tényét a hétfő esti tájékoztatón. A Reuters információi szerint Washingtonban is sokakat meglepett, hogy tényleg erre készül az Egyesült Államok és a Pentagon még nem kapta meg az írásos utasítást a lépés végrehajtására. A hírügynökség egyik forrása szerint pedig nem is fog bekövetkezni az amerikai csapatcsökkentés Németországban.

A Fehér Ház nem kívánja kommentálni az esetleges amerikai csapatcsökkentést Németországban - jelentette ki Kayleigh McEnany, az amerikai elnöki hivatal szóvivője a hétfőn tartott sajtóértekezletén. Pillanatnyilag nincs bejelenteni valónk - közölte a szóvivőnő az egyik újságíró felvetésére. Mint fogalmazott: az elnök "folyamatosan értékeli" a külföldön szolgálatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés