Előfizetői tartalom

Betiltott az MNB egy életbiztosítást

Portfolio
Az MNB a jogszerű állapot helyreállításáig megtiltotta a szlovákiai NOVIS Biztosító SENSUM befektetési életbiztosításának magyarországi értékesítését. A biztosító ügyféltájékoztatása során nem a jogszabályban előírt számítási módszertan szerint határozta meg a teljes költségmutató értékét, s a termék egyes mögöttes eszközalapjainak várható teljesítményét, azaz azt, hogy az ügyfelek várhatóan mekkora összegre számíthatnak a lejáratkor - írja a felügyelet sajtóközleményben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóvédelmi célvizsgálatot folytatott az itthon határon átnyúló szolgáltatást nyújtó pozsonyi székhelyű NOVIS Insurance Company, NOVIS Versicherungsgesellschaft, NOVIS Compagnia di Assicurazioni, NOVIS Poisťovňa a.s. biztosítónál (NOVIS Biztosító). Az MNB 2018. szeptember 1-jétől tekintette át, hogy a biztosító rendszeres díjas, befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés