Előfizetői tartalom

Átalakul a MOME, erősítik az együttműködést az üzleti szférával

Orosz Márton
Több egyetem működése is alapjaiban változik meg a Fokozatváltás a felsőoktatásban elnevezésű kormányzati stratégia keretében. A folyamat formai része most zajlik, de az eredményesség évtizedes távlatban lesz mérhető - mondta a Portfolio-nak Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME) felügyelő alapítvány kuratóriumának leendő elnöke, aki úgy látja, hogy a közeljövő nagy sikertörténetei a dizájn, a technológia és az üzlet határterületein jönnek létre. Ezért is szükséges, hogy közeledjen egymáshoz az alkalmazott művészetekkel foglalkozó egyetem és az üzleti szféra, a nagyvállalatok mellett a kkv-kat is megcélozva.

Több nagy magyar egyetem működése is alapjaiban változik meg: hat intézmény alapítói és fenntartói jogai vagyonkezelő alapítványokhoz kerülnek. Ön alapvetően a kreatíviparból érkezik a felsőoktatásba: volt eddig kapcsolódási pontja az egyetemhez? A Fokozatváltás a felsőoktatásban stratégia keretében több intézmény, köztük a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem is átalakul....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés