Előfizetői tartalom

Mi lesz most a Brexittel a koronavírus-válságban?

Portfolio
A legvalószínűbb kimenet, hogy az Egyesült Királyság az év végén kilép az átmeneti periódusból, és ténylegesen elhagyja az Európai Unió közös piacát - vélik az ING elemzői. Az is valószínű, hogy valamilyen szabadkereskedelmi megállapodást sikerül összehozni a feleknek, ám ez messze áll majd a britek által áhított "kvázi közös piactól".

Alapvetően két kérdés merül fel a Brexit lezárásával kapcsolatban: Véget ér-e az átmeneti periódus az idén év végén? Sikerül-e addig egy olyan szabadkereskedelmi megállapodást kötnie az Európai Uniónak és az Egyesült Királyságnak, ami biztosítja, hogy a kereskedelmi kapcsolatok rendezett formában folytatódjanak? Az első kérdésre látszólag egyszerű a válasz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés