Előfizetői tartalom

Az EU közösen lépne fel Amerikával Kína ellen

MTI
Az Európai Unió tagállamainak és az Egyesült Államoknak magas szintű párbeszédet kell kezdenie az egyre magabiztosabb Kínát illetően, és közös erőfeszítést kell tennie értékeik és érdekeik védelme érdekében - jelentette ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az uniós tagállamok külügyminisztereinek online tanácskozását követően hétfőn.

Josep Borrell elmonda, a tanácskozás napirendjének első számú témájával, a transzatlanti kapcsolatokkal összefüggésben a miniszterek párbeszédet folytattak Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel az Európai Uniót és az Egyesült Államokat egyaránt érintő legfontosabb külpolitikai kérdésekről. Hangsúlyozta, Európának fontos, hogy szoros kapcsolatban álljon Amerikával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés