Előfizetői tartalom

Történelmi összeomlás időszakában van épp a magyar gazdaság - Mikor állhat talpra?

Portfolio
Az első negyedévben még növekedni tudott a magyar gazdaság, de így is elkerülhetetlennek tűnik a recesszió 2020-ban – olvasható az Erste Bank friss elemzésében. A szakértők összességében idén a GDP 4,6%-os visszaesésére számítanak, a költségvetési hiány pedig magasabb lehet a kormány céljánál. Az elemzők szerint az MNB-nek sikerült stabilizálnia a forintot, a következő időszakban sem számítanak jelentős gyengülésre.

Elértük a mélypontot? Mi vár még a magyar gazdaságra? Az első negyedévben ugyan még 2,2%-kal tudott bővülni a magyar gazdaság a tavalyi év hasonló időszakához képest, azt egész évben viszont nehéz lesz elkerülni a recessziót – vélik az Erste Bank elemzői. Ők azt gondolják, hogy a jelenleg is zajló negyedévben lehetett a mélypont, innen lassú kilábalás jön majd, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés