Előfizetői tartalom

Közeleg a járvány második hulláma? Vagy ez már az?

Portfolio
Az elmúlt napokban az emelkedő amerikai és kínai esetszámok miatt felvetődött, hogy már a koronavírus-járvány második hulláma is elkezdődött. A Commerzbank szakemberei szerint a gazdaság szempontjából most az esetleges második hullám hatása a legnagyobb bizonytalansági tényező, de ők azzal számolnak, hogy ha lesz is újabb felfutása a vírusnak, akkor sem jönnek a tavaszihoz hasonló teljes lezárások világszerte.

Kínán és Amerikán a világ szeme

Miközben sok feltörekvő országban még a járvány első hullámával sem birkóztak meg, az utóbbi napokban ismét aggasztó adatok érkeznek Kínából. Az új megbetegedések egyelőre nem érik el a korábbi szintet, de az problémás, hogy ismét egy nagyvárosra – ezúttal Pekingre – koncentrálódnak.

A szakemberek arra gyanakodnak, hogy Európából került vissza a fertőzés az eredeti kiinduló országba, a hatóságok egyelőre igyekeznek csírájában elfojtani a vírust, az iskolák első három évfolyamán máris felfüggesztették a tanítást.  

Az elmúlt napokban már napi 70 ezer tesztet végeztek a kínai fővárosban, és ezek folytatódnak. A kormány azt tervezi, hogy akár mind a 22 millió pekingi letesztelését elrendelheti, ahogy a korábbi gócpont, Vuhan esetében tették. Akkor a 11 millió ember tesztelése két hétig tartott, vagyis

A gazdaságnak sem mindegy, lesz-e második hullám

  • Mi folyik az USA-ban és Kínában?
  • Ez már a második hullám?
  • Még hónapokig csak találgathatunk

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés