Előfizetői tartalom

Új világ jön a csődtörvény módosításával?

Szalóki Gergely, Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda
A fizetésképtelenségi jog eljárási szabályainak korszerűsítése - ami alatt elsősorban az emailen történő kapcsolattartást és a videókonferenciák elfogadhatóságát kell érteni - és az adós és a hitelezők közötti egyezségkötés elősegítése, valamint a vállalkozások reorganizációját előtérbe helyező jogi megoldások bevezetése érdekében nyújtotta be a kormány a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény (Cstv.) módosításának javaslatát. Szalóki Gergely, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda partnerének írását közöljük.

Technikai könnyítések Nagyban megkönnyíti és gyorsítja – nemcsak a jelenlegi pandémiás helyzetben, de általában is – a hitelezők egymás közötti, valamint a hitelező és adós közötti kapcsolattartást, hogy emailen is kommunikálhatnak egymással, illetőleg megfelelő formai követelményeknek megfelelve, jognyilatkozatokat tehetnek email útján egymás felé az eljárásban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái