Előfizetői tartalom

2023-ban jöhet a horvát és a bolgár euró

Portfolio
Horvátország és Bulgária még az idén beléphet az euró előszobájának nevezett ERM-2 árfolyamrendszerbe - nyilatkozta tegnap Fabio Panetta, az Európai Központi Bank igazgatósági tagja. A jegybanki vezető üdvözölte az országoknak a közös valutára való áttérés érdekében tett erőfeszítéseit és azt is jelezte, hogy 2023-ban nyílik lehetőség az euróbevezetésre.

„Horvátország és Bulgária erőteljes lépéseket tett a konvergencia érdekében” - mondta Panetta, aki az EKB nemzetközi és európai kapcsolatainak felelőse. Ha a folyamat sikeresen befejeződik, akkor az év végéig csatlakozhatnak az ERM-2 rendszerhez, mondta a tisztviselő. A két országon kívül jelenleg nincs más, amelyik aktívan az eurózónába törekedne. A bolgárok már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés