Előfizetői tartalom

Lépett az EU: mikor lesz oltóanyag a koronavírus ellen?

Portfolio
Az Európai Bizottság ma európai stratégiát terjesztett elő a koronavírus elleni oltóanyagok kifejlesztésének, gyártásának és alkalmazásának felgyorsítására. A világjárvány végleges felszámolásához a legjobb megoldást a hatékony és biztonságos oltóanyag jelenti. A vakcina gyors kifejlesztése életeket ment meg, munkahelyeket őriz meg és pénzt takarít meg. Ma bemutatott stratégiájában a Bizottság közös uniós megközelítést vázol fel az uniós egészségügyi miniszterektől kapott megbízatása nyomán - közölte az intézmény.

Az oltóanyag-fejlesztés összetett és hosszadalmas folyamat. A stratégia azt hivatott elősegíteni, hogy felgyorsuljon az eljárás, és 12–18 hónapon belül vagy akár még hamarabb a rendelkezésünkre álljanak biztonságos és hatékony oltóanyagok. Ehhez a klinikai vizsgálatokkal párhuzamosan beruházásokat kell eszközölni a gyártókapacitás bővítésébe, hogy több millió...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái