Előfizetői tartalom

Amerikában 45 millió munkahelyet vett el eddig a koronavírus

Portfolio
1,5 millió amerikai lett munkanélküli a koronavírus miatt a június 12-i héten, ezzel a járvány kezdete óta 45,6 millióan veszítették el az állásukat. A tartósan munkanélküliek száma ennél jóval kisebb, 20 millió 544 ezer, és már az új segélykérelmek is hétről hétre csökkenést mutatnak - igaz, most csak mérsékelt volt a csökkenés.

A június 12-i héten 1,5 millió új munkanélküli volt az Egyesült Államokban az újonnan beadott munkanélküli segélykérelmek szerint. Ezzel az elmúlt hetekben látott folyamatos csökkenés ezen a héten is kitartott, de jelentősen lelassult - a megelőző héten 1,54 millió amerikai veszítette el az állását. Az elemzők múlt hétre 1,3 millió új munkanélkülit vártak. Az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés