Előfizetői tartalom

Gulyás Gergely: 2000 milliárd forint költségvetési bevétel bizonytalan a koronavírus miatt

Portfolio
A koronavírus-járvány 1200-2000 milliárd forintos kiesést is okozhat a költségvetésben - mondta Gulyás Gergely a mai kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter továbbá elmondta, hogy a járvány idején 200 ezer alatt maradt a munkanélküliek száma, és nagyrészt a szolgáltatószektorban, a turizmusban szűntke meg a munkahelyek. Elmondta továbbá, hogy a kata szabályai egyelőre nem változnak, mert a járvány idején nem tartották indokoltnak a felülvizsgálatát, de tudnak a visszaélésekről. Az európai helyreállítási alap igénybevételéről még nem született döntés, de a kormány hitelt csak egyéb hitel kiváltására kíván felvenni. Mindezek mellett szóba került az aktuális járványhelyzet, a Lánchíd felújítása, a Malév GH csődje, és a kórházak finanszírozása.

2020. június 18. 12:19 Véget ért a kormányinfó A jövő héten ismét élőben tudósítunk az eseményről. 2020. június 18. 12:15 A Malév GH eddigi fenntartásához is állami pénzek kellettek ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái