Előfizetői tartalom

Július 1-től bírságolhat a NAV – Kötelező a cégeknek az Online Számla rendszerben regisztrálni

Portfolio
Júliustól nemcsak a 100 ezer forint áfaérték feletti számlákra vonatkozik a NAV felé való adatszolgáltatási kötelezettség, hanem értékhatár nélkül, minden áfás számlára. A hatóság azonban türelmi időt adott és szeptember 30-ig nem bírságol az elmaradó adatszolgáltatásért, de csak akkor, ha az adott vállalkozás július 1-ig regisztrált a NAV Online Számla rendszerében. Érdemes online számlázó programra váltani, mert – a NAV kapcsolat kialakítása után – az adatszolgáltatás automatikusan megtörténik.

2020 júliusa nagy változást hoz a legtöbb magyar vállalkozás életében. Amíg eddig csupán a 100 ezer forint áfa tartalmat meghaladó számlák adatait kellett beküldeni a NAV-nak, addig július 1-től ez az értékhatár megszűnik. Így az eddiginél bővebb lesz az adatszolgáltatásra kötelezett adóalanyok köre is: ide tartoznak például a KATA-s és egyéb adómentes egyéni vállalkozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés