Előfizetői tartalom

A koronavírus eredetének kivizsgálását kérte az ország, Kína kibertámadást indított a kormány ellen

Portfolio
Az ausztrál kormány Kínát látja az országot az elmúlt hetekben egyre gyakrabban érő kibertámadások mögött – írja egy, a kormányhoz közeli forrásra hivatkozva a Reuters. A felek között akkor mérgesedett el a viszony, amikor Ausztrália a koronavírus eredetének nemzetközi kivizsgálását kezdeményezte. Kína ezen felül minden bizonnyal folytatni fogja az Egyesült Államok szövetségeseinek célba vételét, ennek a része lehet az Ausztrália elleni kibertámadás is.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök korábban úgy fogalmazott, hogy egy kifinomult, állami hátterű hekker kibertámadást intézett a kormányzat minden szintjén, megtámadta például a politikai testületeket, de a kritikus infrastruktúrát üzemelő szerveket is. Morrison szerint a támadások mértéke és célpontjai miatt gondolják, hogy egy külföldi államról van szó, de akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés