Előfizetői tartalom

Aggódnak a Fed-döntéshozók a koronavírus miatt: ebből még újra emelkedő munkanélküliség lehet

Portfolio
Pénteken három amerikai jegybankár is aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy mennyire gyorsan tud talpra állni az amerikai gazdaság a koronavírus-járvány által okozott sokkból, és így összességében mindhárman hűtötték az ezzel kapcsolatos bizakodó piaci várakozásokat. Kettő közülük konkrétan amiatt is aggódik, hogy az újból megugró fertőzési esetszámok végül ismét emelkedő munkanélküliséghez vezetnek az Egyesült Államokban.

Bár a májusi foglalkoztatottsági és kiskereskedelmi forgalmi adat a vártnál lényegesen jobban alakult az Egyesült Államokban, ami bizakodásra adott okot, a héten a Szenátus előtti meghallgatásain már érzékeltette Jerome Powell Fed-elnök (fenti képünkön), hogy a gazdasági kilábalás lassú lesz és göröngyös, és összességében több évre lesz szükség, mire az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés