Előfizetői tartalom

Külföldi nyaralás: mutatjuk, milyen a vírushelyzet a magyarok legkedveltebb célországaiban

Portfolio
Ismét elérhető közelségbe került a külföldi nyaralás, ahogy a határok megnyíltak, és a járványhelyzet javult. A magyar turisták kedvelt úti céljai közül sok olyan ország van azonban, ahol a járvánhelyzet még mindig kedvezőtlen, míg más országok - a hivatalos adatok szerint - szinte teljesen megszabadultak már a vírustól. Olaszország és Spanyolország például még mindig relatíve magas esetszámokat produkál, míg Horvátország, Montenegró és Ciprus szinte teljesen vírusmentes.

A nyaralószezon közeledtével folyamatosan felmerült a kérdés a közbeszédben, hogy érdemes-e külföldre utazni. Az operatív törzs, a kormány és a járványügyi hatóságok a belföldi nyaralást tartják jobb ötletnek, amelynek egyrészt biztonsági szempontjai, másrészt pedig gazdasági haszna is van. Az utóbbit lehetetlen vitatni, a koronavírus áprilisban és májusban gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés