Előfizetői tartalom

Akkorát robbantak a magyar beruházások, hogy az egész EU megirigyelheti

Portfolio
A nemzetgazdaság szereplőit 2019-ben is kiemelkedő beruházási aktivitás jellemezte, a termelési kapacitások folyamatos bővülése a gazdaság potenciális kibocsátási szintjét is lényegesen emelte – írja a KSH jelentése. Az elmúlt években az EU-források jelentősen támogatták a beruházások növekedését, így Magyarország az unió éllovasai közé került. A koronavírus-járvány időszakában azonban itthon is visszaesnek a beruházások.

Erősödő beruházások A bruttó állóeszköz-felhalmozás GDP-ből való részesedését együttesen vizsgálva 2019-ben megállapítható, hogy Magyarország helyzete kiemelkedő a visegrádi országok, a legnagyobb tagállamok, illetve az Európai Unió átlagához képest – írja a KSH. Tavaly az Európai Unió (EU-28) egészében a bruttó állóeszköz-felhalmozás volumene 5%-kal nőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés