Előfizetői tartalom

Észak-Koreai csapatok vannak a demilitarizált övezetben

MTI
Egy dél-koreai kormányzati forrás vasárnapi közlése szerint Phenjan folyamatosan kisebb csapatokat küld a két Koreát elválasztó demilitarizált övezethez (DMZ), a katonák bokrokat vágnak ki és útfenntartási munkákat végeznek. Noha a magát megnevezni nem kívánó forrás leszögezte, hogy az ilyen munkálatok gyakoriak a területen, figyelemmel kísérik a mozgásokat.

Észak-Korea az utóbbi hetekben heves kirohanásokat intézett déli szomszédja ellen, és bezárta, majd felrobbantotta a Dél-Koreával közös összekötő iroda épületét. Phenjan ezzel válaszolt arra, hogy Szöul nem vetett véget az észak-koreai menekültekből és dél-koreai aktivistákból szerveződő csoportok akciójának, a kommunista rezsimet bíráló röplapok terjesztésének....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés