Előfizetői tartalom

Óriási államadósság-emelkedést hoz koronavírus-válság

MTI
Markánsan emelkedik a fejlett ipari gazdaságok államadósság-rátája a koronavírus-járvány hatásainak enyhítését célzó intézkedések költségei és a gazdasági visszaesés miatt - áll a Moody's Investors Service hétfőn Londonban ismertetett tanulmányában. A nemzetközi hitelminősítő közölte: az általa vizsgált 14 fejlett gazdaságban a hazai össztermékhez (GDP) mért államadósság-ráták átlagosan 19 százalékpontos emelkedését várja 2020-ra. A Moody's hangsúlyozza, hogy ez nagyobb mértékű, gyorsabb és szélesebb bázisú adósságnövekedés lenne a 2008-2009-es globális pénzügyi válság idején tapasztaltnál.

A cég várakozása szerint a GDP-arányos államadósság-ráta Olaszországban, Nagy-Britanniában és Japánban 25 százalékpont körüli mértékben, az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Új-Zélandon és Spanyolországban hozzávetőleg 20 százalékponttal növekszik az idén. A Moody's azzal számol, hogy az Egyesült Államokban a kormány által meghirdetett gazdaságélénkítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés