Előfizetői tartalom

Trump nem tartja annyira fontosnak saját korábbi döntését Venezuela ideiglenes elnökéről

MTI
Donald Trump amerikai elnök nem zárkózna el a találkozótól Nicolás Maduro venezuelai államfővel, és nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy Washington Juan Guaidó ellenzéki vezetőt (ld. képünkön) ismerte el a latin amerikai ország legitim vezetőjévé. Mindez teljes fordulat lenne az elmúlt másfél évben képviselt washingtoni politikához képest és a jelzés akár annak tompítását is szolgálhatja, hogy a napokban jelenik meg John Bolton volt nemzetbiztonsági tanácsadó könyve, amelyben azrt is leírta, hogy Trump egyszer felvetette Venezuela esetleges katonai lerohanását.

Talán elgondolkodnék ezen.... Maduro szeretne találkozni. Sosem ellenzem a találkozókat - mondta Trump az Axios amerikai hírportálnak az Ovális Irodában adott interjúban. A hírportál szerint Trump nincs túl nagy bizalommal Juan Guaidó iránt, aki az Egyesült Államok és többtucatnyi más ország támogatása ellenére sem tudta megszerezni a hatalmat. Az Axios arról kérdezte Trumpot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái