Előfizetői tartalom

Íme, 11 látványos grafikon a koronavírus gyors terjedéséről a világban

Portfolio
Egyre csak gyorsul a koronavírus világszintű terjedési üteme, már a 7 napos mozgóátlagunk szerint is több mint 150 ezren kapják el naponta igazoltan a fertőzést. Ebből a legnagyobb részt az indiai és az újra meredeken gyorsuló amerikai fertőzés teszi ki. Közben a mexikói, chilei, szaúd-arábiai fertőzési görbe is egyre csúnyább, de nem nyugodhatunk meg a német (húsüzemek körüli terjedés) és svéd grafikon miatt sem, ahogy a román fertőzési gyorsulás miatt sem. Rövid körképünk a főbb járványgócokról.

Azért foglalkozunk ennyit a kisebb-nagyobb országok koronavírusos új fertőzési adataival és a trendet jobban megragadó 7 napos mozgóátlaggal, mert a vírus terjedése a karanténok, korlátozások szükségességére, azok szigorúságára adhat indikációt, az pedig az adott ország, vagy térség gazdasági aktivitását befolyásolja (lakossági fogyasztás, ipari üzemek termelési folyamatai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés