Előfizetői tartalom

Nagy tervei voltak Japánnak az államkasszával, a koronavírus elsöpörheti ezt is

Portfolio
Japán a hatalmas kiadások ellenére nem mond le a céljáról, hogy költségvetési többletet érjen el 2025-ig, mondta a pénzügyminiszter kedden. A japán GDP-arányos államadósság az egyik legnagyobb a világon, és a koronavírus idején látott költekezés jelentősen megnöveli a hiányt. A japán kormányhoz közel álló források szerint emiatt aligha lesz tartható a költségvetési cél.

Amikor az S&P lerontotta a japán államadósság kilátásait, akkor a pénzügyminiszter, Taro Aso úgy nyilatkozott, hogy az ösztönzőcsomagok hatásainak köszönhetően a gazdaság elkerülheti a leminősítéseket. Elmondta azt is, hogy egyelőre nem vizsgálják felül a költségvetési célokat. A költségvetési tervek is szerepelni fognak a kormány féléves stratégiájában, amit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés