Előfizetői tartalom

Trump meghosszabbította a vízumtilalmat, kiakadt a Google és a Twitter

MTI
Donald Trump amerikai elnök hétfőn este rendeletet írt alá a munkavállalói vízumok tilalmának meghosszabbításáról. A vízumtilalom az eredetileg megjelölt októberi határidő helyett az év végéig marad érvényben, és több, elemzők által kulcsfontosságúnak tartott gazdasági szektorra kiterjed, sőt, kibővült a technológiai vállalatokra és a multinacionális cégekre is érvényes tilalommal.

Elemzők szerint az elnök által aláírt rendelet - amelyet Trump a koronavírus-járvány miatt különösen nehéz helyzetbe került amerikai munkavállalók érdekeinek védelmével indokolt - több mint 500 ezer potenciális külföldi munkavállalót érinthet. A Fehér Ház közleménye szerint az elnöki rendelet "biztosítja az amerikai dolgozók elsőbbségét a koronavírus-járvány gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés