Előfizetői tartalom

8 ezer lélegeztetőgépet akart a kormány, 16 ezret megrendelt és 10 ezer már itt is van

MTI
|
Portfolio
16 ezer lélegeztetőgépet rendelt Magyarország összesen 300 milliárd forint értékben és már közel 10 ezer új gép meg is érkezett - derült ki Menczer Tamás államtitkár szerdai nyilatkozataiból. Miközben a kormány a koronavírus-járvány legrosszabb forgatókönyvének megvalósulása esetén is 8500 lélegeztetőgép-igénnyel kalkulált és a csúcson egyszerre 82 beteg volt ilyen gépen az új járvány miatt.

El akartuk kerülni azt, amit több nyugati országban láttunk, hogy az orvosnak kelljen eldönteni, kinek jut lélegeztetőgép és kinek nem, ki élhet, és kinek kell meghalnia - mondta Menczer Tamás az M1 aktuális csatornán. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára hozzátette: a szakemberekből álló csoport azt mondta, hogy tömeges fertőzés esetén 8500 ember egyidejű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés