Előfizetői tartalom

Budapesten már nagyobb a légszennyezés, mint a vírus előtt volt

Portfolio
Ahogy fokozatosan nyitnak az európai országok, úgy tér vissza a légszennyezés is a nagyobb városokba, Párizsban, Brüsszelben és Milánóban jelentősen megugrott a nitrogén-dioxid mértéke a levegőben, mindemellett Németországba, Franciaországba és Olaszországba ismét visszatértek a forgalmi dugók – írja a Financial Times az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adataira hivatkozva. A magyaroknak sincs okuk az ünneplésre, az adatok szerint Budapest az egyetlen nagyváros, ahol a légszennyezés már meg is haladta a lezárások előtti szintet.

Jelentősen megemelkedett a legtöbb európai nagyvárosban a légszennyezettség, miután elindultak az újranyitások, köszönhetően a nagyobb forgalomnak. A lezárások idején mérthez képest Párizsban, Brüsszelben és Milánóban is jelentősen megemelkedett a nitrogén-dioxid mértéke a levegőben – derül ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség friss adataiból. A koronavírus...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái