FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Budapesten már nagyobb a légszennyezés, mint a vírus előtt volt

Portfolio
Ahogy fokozatosan nyitnak az európai országok, úgy tér vissza a légszennyezés is a nagyobb városokba, Párizsban, Brüsszelben és Milánóban jelentősen megugrott a nitrogén-dioxid mértéke a levegőben, mindemellett Németországba, Franciaországba és Olaszországba ismét visszatértek a forgalmi dugók – írja a Financial Times az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adataira hivatkozva. A magyaroknak sincs okuk az ünneplésre, az adatok szerint Budapest az egyetlen nagyváros, ahol a légszennyezés már meg is haladta a lezárások előtti szintet.

Jelentősen megemelkedett a legtöbb európai nagyvárosban a légszennyezettség, miután elindultak az újranyitások, köszönhetően a nagyobb forgalomnak. A lezárások idején mérthez képest Párizsban, Brüsszelben és Milánóban is jelentősen megemelkedett a nitrogén-dioxid mértéke a levegőben – derül ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség friss adataiból. A koronavírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés