Előfizetői tartalom

Eddig nem látott gazdasági programmal rukkolt elő a kormány

Portfolio
A szerdai közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében létrejön a Nemzeti Exportvédelmi Program, amely a hazai cégeket támogatja, hogy a koronavírus-járvány miatt elvesztett exportpiacaikat visszaszerezzék, illetve új országokban jelenjenek meg. Mindezt 25 milliárd forintos keretösszegben, vissza nem térítendő forrást nyújtó pályázaton keresztül.

A határozat kimondja, hogy "a kormány egyetért azzal, hogy támogatni szükséges a COVID-19 világjárvány miatt piacaikat vesztő magyar vállalkozások fejlődését, piacaik visszaszerzését és újak megszerzését". Az így létrejövő támogatási eszköz működtetési költségeinek biztosítása érdekében 25 milliárd forintnyi többletforráshoz jut a Külgazdasági és Külügyminisztérium....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés