Előfizetői tartalom

Ilyen is van: javított az egyik szomszédos ország a saját idei gazdasági előrejelzésén

MTI
Miközben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) éppen ma rontotta jócskán az áprilisban megfogalmazott globális növekedési előrejelzését, aközben a szlovén kormány a szintén áprilisi saját előrejelzésén javított ma kicsit. Két hónapja 8,1%-os idei recessziót jósolt hivatalosan a szlovén kormány, most ezt 7,9%-osra változtatták, tehát nem nagy az előrejelzés javítása, de az iránya mégis érdekes.

A szlovén kormány makrogazdasági intézete (UMAR) a jövő évi előrejelzést jócskán felfelé módosította: 4,5 százalékos növekedésre számít, az eddigi 3,5-ről. Az intézet az idei éves inflációs becslést 0,7 százalékra állapította meg, a jövő évre pedig 1,4 százalékkal számol. Az export ebben az évben 15,9 százalékkal esik vissza, 2021-ben ugyanakkor 9,7 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés