Előfizetői tartalom

Koronavírus: hirtelen kéthavi csúcsra ugrott a szlovák fertőzések száma, az államfő is karanténba került

MTI
|
Portfolio
Bár az osztrák államfővel kellett volna szerdán találkoznia, de megelőző házi karanténba vonult Zuzana Caputová szlovák államfő (képünkön), miután kiderült, hogy az elnöki hivatal egyik alkalmazottja kapcsolatba került egy olyan emberrel, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Később az elnöki hivatal közölte, hogy mind az államfőnek, mind a hivatal az ügyben közvetlenül érintett alkalmazottjának negatív lett az első koronavírus-tesztje. Közben figyelemre méltó, hogy ma 18 új koronavírus-fertőzöttről közöltek adatot a szlovák hatóságok, aminél többre utoljára éppen két hónapja volt példa.

A hivatal tájékoztatása szerint Caputovának legalább péntekig karanténban kell maradnia, és hozzá hasonlóan preventív karanténba kerültek közeli munkatársai is. Még a vírustesztek eredménye előtt az államfő hivatalos programjait ideiglenesen felfüggesztették, a hivatal közlése szerint addig, amíg a vírustesztet meg nem ismétlik. Caputovának szerdán Alexander Van der Bellen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés