Előfizetői tartalom

Szinte az összes kkv beruházásokat tervez az év második felében

Portfolio
A koronavírussal kapcsolatos eddigi kormányzati válságkezelő intézkedésekkel a válaszadók egyharmada (33 százalék) egyértelműen elégedett, 36 százalékuk részben elégedett, további 25%-uk pedig elégedetlen – derült ki a Via Credit pályázati tanácsadó cég több száz kis- és középvállalkozás (kkv) körében végzett kutatásából. A legnépszerűbb válságkezelési intézkedés a munkahelyvédelmi bértámogatás, illetve a K+F tevékenységben dolgozóknak adott bérkiegészítés, ezt a kettőt a vállalkozások 60-60 százaléka veszi igénybe. A felmérésben részt vevő vállalatok több mint egyötöde bocsátott el munkavállalót, 60 százalékuk viszont béremelést, illetve létszámbővítést tervez a közeljövőben. Az is fontos üzenet a felmérésből, hogy a vállalkozások 90 százaléka beruházásokat tervez az év második felében.

A felmérés készítői azt vizsgálták, hogy a koronavírus okozta gazdasági helyzetben a kkv-szektor szereplői tapasztalnak-e gazdasági visszaesést saját iparágukban, elégedettek-e az eddig bejelentett válságkezelő intézkedésekkel, illetve saját vállalkozásukon belül milyen intézkedéseket hoztak vagy terveznek hozni. A pályázati tanácsadó rákérdezett költségcsökkentési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés