Előfizetői tartalom

40 százalékos adó jön a katánál – Ez tényleg elég lesz a visszaélések kiszűrésére?

Portfolio
A kormány törvénymódosítást tervez a kisvállalkozások körében nagyon népszerű kata adószabályok szigorítására, a visszaélések kiszűrésére – jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint 40% adót kell fizetni az ugyanazon felek között, évi 3 millió forintot meghaladó számlák után, miközben a havi 25 és 50 ezer forintos fix összeg a jelenlegi tervek szerint marad. A jelek szerint a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatát vette át, de nagy kérdés, hogy ez a 40%-os adómérték tényleg elég-e a visszaélések kiszűrésére. Ezt a kérdést járja körbe a mai bejelentés után küldött kommentárjában a Niveus Consulting Group szakértője.

A kata előnyei és gondjai Fischer Ádám, a cég jogi partnere rámutat, hogy a kata egy nagyon is fontos űrt tölt be az adórendszerben, jelentősen hozzájárult az elmúlt évek sikeres gazdaságfehérítéshez. A kata titka egyszerre rejlik az alacsony tényleges adóteherben és az egyszerűségében. Nincs szükség könyvelőre, bonyolult bevallások készítésére. Kiegészülve az áfa-mentességgel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái