Előfizetői tartalom

Még mindig nagyon optimista az MNB, de sokat rontott a magyar gazdaság kilátásain

Portfolio
Az idén 0,3-2,0%-kal növekedhet a magyar gazdaság, jövőre pedig 3,8-5,1%-os lehet a GDP-bővülés - áll az MNB friss inflációs jelentésében. Bár a jegybanki optimizmus még mindig nagyon kilóg a nemzetközi szervezetek és a piaci intézmények előrejelzései közül, a részletes számokból így is kiviláglik, hogy március óta nagyon sokat romlott az MNB világképe.

Nagy vonalakban azt mondhatjuk, hogy a jegybank azért számít pozitív GDP-növekedésre az idén, mert  a lakosság fogyasztása, illetve az állami beruházások kellő támaszt adnak adnak a gazdaságnak ahhoz, hogy elbírják az export jelentős visszaesését.  A számok szintjén ez azt jelenti, hogy a háztartások fogyasztási kiadása 0,3-1,8%-kal emelkedhet, a beruházások pedig 1,7-2,9%-kal....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés