Előfizetői tartalom

Pénzügyi államtitkár: az átlagnál sikeresebben vészelte át Magyarország a válság első szakaszát

MTI
A koronavírus-járvány indulásakor hozott gyors intézkedések, például a járulékcsökkentés vagy a hitelmoratórium nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország a válság első szakaszát az átlagosnál sikeresebben átvészelő államok között szerepel nem csak az egészségügyi, hanem a gazdasági oldalon is - jelentette ki a Világgazdaságnak adott interjúban Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára.

Úgy vélte mindazonáltal, hogy az idei gazdasági növekedés pontos mértékét lehetetlen megjósolni, az a ­járvány további alakulásától függ. Az államtitkár kifejtette: a mostani turbulens időszakban fontossá vált a gyorsabb helyzetértékelés, ebben nagy segítség lehet a Heti gazdasági index, amelyet a Pénzügyminisztérium munkatársai a jövőben heti rendszerességgel elkészítenek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés