Koronavírus
Gazdaság

Itt a keddi magyar jelentés: nem hunyt el senki koronavírusban az elmúlt 24 órában

Portfolio
Tízzel nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma, és az elmúlt 24 órában nem hunyt el senki a betegségben. Az aktív fertőzöttek száma 878 fő. Az új fertőzöttek többsége (6 beteg) Pest megyében él, Budapesten mindössze 1 beteget találtak. A további három új beteg Fejér, Tolna és Nógrád megyékben él.

Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4155 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írják a koronavírus tájékoztató portálon. A 10 esetszám nagyjából megfelel az elmúlt két hétben látott átlagnak.

Az elhunytak száma változatlanul 585 fő, 2692-en pedig már meggyógyultak. 9-en vannak lélegeztetőgépen, ez megegyezik a hétfői számmal. 169 beteget ápolnak kórházban.

Az aktív fertőzöttek száma 878 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. Az új fertőzöttek közül 1 budapesti, 6-an Pest megyében élnek, és 1-1 beteg van Fejér megyéből, Tolna megyéből és Nógrád megyéből.

terkep_korona_magyar

Emlékeztetnek rá, hogy megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

A parlament pénteken dönt a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
Koronavírus
forint mnb épület sötét magyar jegybank
fedusa_shutter
románia bukarest zászló
Tortenelmi_idok_olaj2020_cimlapkep_1500x844
Dollármilliók csúsztak zsebbe: kipakolt a korrupt olimpiáról a szervező
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető könyvelő

Vezető könyvelő
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
forint mnb épület sötét magyar jegybank