Előfizetői tartalom

Tévedésből börtönben ülők tízezreinek is kiküldték az ingyen 1200 dollárt Amerikában

Portfolio
Mint múlt héten beszámoltunk róla, az amerikai adóhatóság 1,1 millió halottnak utalt ki véletlenül azonnali pénzügyi segítséget a koronavírus válság kezdetén. Az ügyben új fejlemény, hogy 74 ezer börtönben ülő elítéltnek is kiutalták a pénzt véletlenül, illetve hogy az adóhatóságnak azt javasolják, ne foglalkozzon a tévesen kiküldött 1,4 milliárd dollár visszaszerzésével.

Május végén az amerikai adóhatóság nem a népességnyilvántartási adatok alapján küldte ki azokat az 1200 dolláros csekkeket, melyeket a koronavírus válság során azonnali támogatásnak szántak, ugyanis az adóhatóság ezzel a feladattal megbízott részlege nem fér hozzá a naprakész adatokhoz. Azt vizsgálták, 2019-ben kiknek mekkora adózott jövedelmük volt, ha ez nem állt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés