Előfizetői tartalom

Csúnyán elpáholták a forintot, ráadásul most igazi hullámvasútra figyelmeztetnek

Portfolio
A forint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris lazítása miatt került kéthónapos mélypontra a Portfolio által megkérdezett közgazdászok szerint. A többség úgy véli, hogy hamarosan stabilizálódhat az árfolyam, azonban sokat segítene az egyértelmű jegybanki kommunikáció. Az elemzők nem számítanak arra, hogy a következő időszakban a forint jelentősen erősödne az euróval szemben, ehhez a nemzetközi hangulat jelentős javulására vagy az MNB monetáris politikájának szigorítására lenne szükség. Egyes vélemények szerint az alacsonnyá váló kamatszint miatt a következő időszakot érdemi volatilitás jellemezheti, hosszú távon pedig a forint tovább gyengülhet.

Az MNB lépése után gyengült a forint Az MNB múlt heti váratlan kamatcsökkentése miatt esik a forint – mondta a Portfolio-nak Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának igazgatója. A 15 bázispontos kamatcsökkentés mértékében semmiképp nem nevezhető jelentősnek, de jelzésértékű volt a piacoknak az árfolyam szempontjából is. A döntés értelmezhető...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái