Előfizetői tartalom

ING: még nagyobb gazdasági visszaesés várható idén Magyarországon

Portfolio
A kelet-közép-európai országok jelentős gazdasági visszaesésen mehetnek keresztük az idei évben a koronavírus-járvány hatásai miatt, a kilábalás pedig fokozatos lesz az ING Bank friss előrejelzése szerint. A bank eddig is recessziót jósolt Magyarország számára (mint minden régiós ország esetében), most azonban rontotta az előrejelzését, vagyis mélyebb válságot prognosztizál.

A kelet-közép-európai térség minden országában gazdasága érdemben visszaesik idén az ING előrejelzése szerint, azonban deflációs kockázatok nincsenek egyik országban sem, miután a gazdaságok nagyon erőteljes növekedésen mentek keresztül az elmúlt időszakban. Bal oldali ábra: a GDP várható alakulása a járvány előtt (szürke) és a jelenleg (narancssárga). Jobb oldali...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés