usa_zaszlo_2
Gazdaság

Alig csökken már az új munkanélküliek száma az Egyesült Államokban

Portfolio
Jelentősen lelassult a heti új munkanélküli segélykérelmek számának csökkenése az Egyesült Államokban, ismét 1 millió 427 ezren veszítették el állásukat, ami nagyon közel van az előző négy hét átlagához. Összesen eddig több mint 48 millióan veszítették állásukat a koronavírus miatt, a tartósan munkanélküliek száma viszont ennél jóval kebesebb,19,3 millió fő.

Ismét 1,42 millió ember lett állástalan egy hét alatt Amerikában, a június 26-i héten ennyien nyújtottak be munkanélküli segély iránti kérelmet. Az előző héten 1 millió 480 ezren voltak a segélykérők, az elemzők pedig 1,36 milliós számot vártak.

Az elmúlt négy hét átlagában 1,5 millió volt az új munkanélküliek száma, ami sokkal kedvezőbb képet mutat a válság első heteiben látott többmilliós számnál. Az új segélykérelmek csökkenése egyébként látványosan lelassult az elmúlt hetekben, már alig mérséklődik érdemben hétről hétre.

A koronavírus-járvány kezdete óta eddig összesen 48,5 millió állásvesztés volt az országban, de ezeknek a munkavállalóknak csak a töredéke maradt állás nélkül: a tartósan munkanélküliek száma 19,29 millióra csökkent a múlt heti 19,5 millióról - az elemzők ennél nagyobb csökkenést, 19 milliós számot vártak.

Ezzel egyidőben jött ki az amerikai munkanélküliség friss havi adata is: a nem mezőgazdasági alkalmazottak száma 4,8 millióval bővült, messze meghaladva a konszenzust, a munkanélküliségi ráta pedig 11,1%-ra csökkent az előző havi 13,3%-ról.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
bejrút200804