suzuki vitara
Gazdaság

Itt vannak a magyarok kedvenc autómárkái, amelyeket most is viszik, mint a cukrot

Portfolio
Magyarországon közel negyedével kevesebb új autót helyzetek forgalomba júniusban, mint egy évvel korábban, vagyis továbbra is kijelenthető, hogy a koronavírus-járvány keményen érezteti hatását a hazai autópiacon. De melyek voltak azok a márkák, amelyek ebben a kiemelten nehéz időszakban is népszerűek maradtak a vásárlók körében?

Ahogy arról tegnap írtunk, negyedével kevesebb új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon az idén az első fél évben az előző év azonos időszakához képest. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) beszámolója szerint az új személygépjárművek forgalomba helyezése 25 százalékkal, 55 673-ra esett vissza az első fél évben az előző év azonos időszakához képest.

JÚNIUSBAN 10 355 ÚJ SZEMÉLYGÉPKOCSIT HELYEZTEK FORGALOMBA MAGYARORSZÁGON, 23 SZÁZALÉKKAL KEVESEBBET, MINT TAVALY JÚNIUSBAN. A KISHASZONJÁRMŰVEK SZÁMA 1805 VOLT, 19 SZÁZALÉKKAL ESETT VISSZA JÚNIUSBAN.

Magyarország esetében az óvatosság, a gyárak bezárása és az emberek távolságtartása április és május hónapban mintegy 50 százalékos visszaesést eredményezett. Az MGE ugyanakkor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a második fél év a visszaesést valamelyest kompenzálni tudja. Éppen ezért nem módosítottak korábbi előrejelzésükön: az idei évre változatlanul 118 ezer új személyautó forgalomba helyezésével és 22 ezer kishaszonjárművel számolnak.

A mostani, kiemelten nehéz időszakban a legtöbb autót a Suzuki adta el júniusban, szám szerint 1337 darabot, a márka piaci részesedése ezzel 12,9 százalék volt. A lista második helyén a Toyota állt 953 darab eladott új személyautóval és 9,2 százalékot meghaladó piaci részesedéssel, őket követte a Ford, a Volkswagen és a Dacia.

uj auto forgalomba helyezes junius

A Carinfo adatai szerint júniusban 1805 darab új kishaszongépjárművet helyeztek forgalomba, amely 19 százalékos csökkenést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A kishaszongépjármű márkák közül a legtöbbet, 560 darabot a Fordból adták el a magyar autópiacon, a márka piaci részesedése közel 31 százalék volt. A lista második helyén a Fiat következett 243 eladott járművel, míg a harmadik helyet az Opel szerezte meg 150 darabos értékesítéssel júniusban.

uj auto forgalomba helyezes kisteher junius

Címlapkép forrása: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

koronavirus
Frankfurti tőzsde
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Duna House
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
koronavirus